De Rietnymf Life & Nature centrum

 

 

Life & Nature centrum De Rietnymf

Grindweg 103

8485 JG Munnekeburen

Tel 0561 45 1706  

 mob. 06 30 10 05 72

Van Dinsdag t/m vrijdag

van 13.00 tot 17.00u telefonisch bereikbaar bij geen bereik;

Mail naar;      Ingrid@derietnymf.nl

www.kruidenpraktijkderietnymf.nl

 

Te bezoeken op afspraak.

Herhalingsrecepten kunnen besteld worden via Ingrid@derietnymf.nl

 

Toegestuurd of afgehaald worden tussen 16:30 en 17:00 op afspraak.

 


Welkom bij

Kruidenpraktijk De Rietnymf

Mijn naam is Ingrid Jansen.

Gediplomeerd Kruidengeneeskundige, Natuurpedagoog, Herborist en Fytotherapeut en Bloesemtherapeut. Klinische psychologie 1 en studerend voor klinische psychologie 2

Hoe meer ik mij verdiep in de wereld van de botanica, hoe meer ik mij verwonder over de kracht en schoonheid van de natuur.

 

Hoe het allemaal begon;

In 2010 zijn wij gestart met Life & Nature centrum De Rietnymf.

www.rottigemeente.com

Hier heb ik natuuronderwijsprogramma's voor scholen en natuur instanties gemaakt.  10 jaar met veel plezier als Natuurpedagoog gewerkt, in ons centrum en bij verschillende scholen en onderwijsinstanties. Tevens heb ik opvoedondersteuning gegeven. Opvoeden & zo bij Stichting Opmaat in Steenwijkerland, Jeugdzorg groep Oost en Stichting peuterspeelzalen Steenwijkerland.

Door het maken en ontwikkelen van leermiddelen en natuuronderwijs programma's kwam ik steeds weer terug bij de basis, de kracht van de natuur!

In 2014 heb ik de opleiding kruidengeneeskunde afgerond. Toen ben ik gestart met mijn eigen praktijk voor kruidengeneeskunde en fytotherapie, Kruidenpraktijk De Rietnymf.

Mijn passie zijn de kruiden, in het bijzonder de medicinale kruiden.

Voor ons centrum is een biologische artsenijtuin gemaakt. Waar clienten en cursisten kunnen kijken, werken en leren. Ik vind het erg belangrijk dat mensen leren hun eigen kruidenpreparaten te maken.

Dit kan helpen bij het genezingsproces

In het life & nature centrum geef ik uitleg over het kruidengebruik en jaarlijks meerdere kruidenopleidingen, trainingen, lezingen en workshops en masterclasses.

De Rietnymf

Een plaats waar ik volwassenen en kinderen kan begeleiden naar een fijne manier om steviger, gezond en ontspannen in het leven te gaan staan.

De mensen van nu staan vaak zo verweg van wat zo dichtbij groeit en bloeit. De natuur om ons heen werkt ontspannend en helend. Het maakt je creativiteit los.

Als enige "soort " leren wij ons nageslacht bijna niet meer wat eetbaar is uit de natuur. Wat je als geneeskrachtige plant kunt gebruiken voor je eigen welbevinden en genezing. Ze staan gewoon om ons heen!

Het is heel verstandig om deze oude wijsheden niet te laten verdwijnen maar door te geven en te blijven gebruiken.

In drie generaties is er enorm veel waardevolle kennis verloren gegaan.
Wij aarden in de natuur, het geeft ons de ruimte om onszelf te ontdekken.

Nadat ik de ook de opleiding Bachbloesemtherapeut had afgerond, ben ik begonnen met het doorgeven van de kennis via de kruidenopleidingen in het Life & Nature centrum. Vele cursisten hebben inmiddels de kruidencursussen gevolgd.

Ik maak graag gebruik van eigen gemaakte medicinale kruidenproducten.

Mensen en dieren reageren erg goed op deze natuurlijke producten.

 

Samen kunnen we eens kijken waar uw behoeften liggen.

Door ook zelf te leren je medicatie te maken begrijp je meer van wat

je nodig hebt voor je eigen balans.

 

Voor kinderen werk ik vaak in combinatie met een goed opvoedondersteuningsplan, hiermee zijn hele goede resultaten bereikt.

Elk gedrag of klacht heeft zijn oorzaak of oorsprong. Inzicht in de ontwikkeling van uw kind kunnen jullie verder helpen.

Momenteel ben ik nog bezig met de studie Klinische psychologie 2.  Klinische psygologie 1 is reeds afgerond. Voor mij is zo de cirkel rond. Het geeft veel inzicht in het menselijk handelen en zijn.

Graag adviseer ik u, om samen tot een oplossing of beter inzicht te komen. en zo een gezond en gelukkig leven te kunnen lijden.

Tot ziens in mijn praktijk.

 

Herborist & Fytotherapeut

Ingrid Jansen